Orbán nagy bejelentése

Fontos döntést hoztak meg a kormányülésen.

2022. április 27., 14:21

Szerző:

Július elsejéig marad a benzinárstop és az élelmiszerárstop – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon.

A miniszterelnök elmondta, hogy egész Európában drágulás van, aminek elsősorban a háború az oka. Közölte, hogy a magyar kormány mindent elkövet annak érdekében, hogy megvédje a családokat az áremelkedések következményeitől, ezért van szükség az árstopra. 

A meghosszabbított, január 12-i  rendelet szerint a kristálycukor, a búzafinomliszt BL 55, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, a csirke farhát (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva), az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej árát vissza kell vinni arra az értékre, amiért október 15-én árulták.

(Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart. Fotó: 168.hu archív)

09:20

A közfeladatot ellátó személyek különleges védelem alatt állnak, az ellenük elkövetett bűncselekmények komolyabb büntetést vonnak maguk után. Ha a pedagógusok már nem tartoznak ebbe a körbe, ezt a minősítő körülményt nem lehet alkalmazni például a tanárok elleni iskolai erőszakkal kapcsolatos esetekben.

Tegnap 16:50

A Szabad Európa által megszerzett dokumentumok alapján azt állítja: Mészáros Lőrinc egyik cége úgy adta át az infrastruktúrát, hogy az több esetben még egyszerűen nem volt olyan állapotban, hogy el lehessen végezni a megfelelő optikai méréseket, és ezzel készre jelenteni az adott szakaszt.