Orbán: Magyarország támogatja Albánia uniós tagságát

Teljes mértékben támogatja Albániát az európai uniós tagság mielőbbi elnyerésében Magyarország – mondta a miniszterelnök a Karmelita kolostorban, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.

2021. június 8., 17:28

Szerző:

Magyarország nemcsak szimpátiából támogatja Albánia EU-tagságát, hanem azért is, mert ez áll az érdekében. Tagsági perspektíva nélkül nem lehet szavatolni a kontinens biztonságát sem politikai, sem gazdasági szempontból – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök kifejtette: albán kollégájával már régóta együttműködik, hiszen Edi Rama három egymást követő választáson győzött.
Ez nagyon különleges az európai politikában – hozzátette – nincs nagyobb politikai nézetkülönbség a két ország között, és a legfontosabb, hogy Magyarország kiáll amellett, hogy Albánia megkapja az uniós tagságot.

Edi Rama köszönetet mondott Magyarországnak az Albánia európai integrációjához vezető úton nyújtott támogatásért.
„Régi barátság köti össze a magyarokat és az albánokat, és a két ország együttműködését tovább kell erősíteni” – mondta az albán kormányfő.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar (j) és Edi Rama albán miniszterelnök sajtónyilatkozatot tesznek megbeszélésük után a Karmelita kolostor udvarán, 2021. június 8-án. MTI | Koszticsák Szilárd)