Orbán Firenzében sétált a feleségével – feltehetően kormánygéppel érkeztek, nem hivatalos látogatásra

A magyar miniszterelnök február 27-én, hétfőn utazott Kairóba, ahol jelentős küldöttség élén többek között Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyalt. Egyiptomból Toszkánába repült egy kormánygép, Orbánt pedig Firenzében a feleségével kapták lencsevégre.

 

2023. március 7., 17:19

Szerző:

Amint arról beszámoltunk, a diplomáciai úthoz három honvédségi repülőgépet is igénybe vett a kormány. A portál értesülése szerint a miniszterelnök a 604-es jelzésű Airbus fedélzetén utazott.

A kairói találkozókat sűrűn dokumentálták a miniszterelnök közösségi oldalán, de az azt követő utazásáról nem akadt információ. A legközelebbi esemény a kormányfő vasárnapi székesfehérvári laktanya látogatása volt.

A 604-es Airbus a látogatás végeztével, március 1-jén, szerdán indult vissza Kairóból, de nem Budapest, hanem Olaszország irányába. A repülési adatok alapján hétfőn Hadházy Ákos arról írt, hogy a honvédségi repülőgép rövid időre landolt Toszkánában és egy órányi kitérő után indult csak tovább Magyarországra – feltehetően Orbán nélkül.

Nagy valószínűséggel Orbán Viktort juttatták el a festői vidékre, legalábbis ezt látszik bizonyítani az a kép, amit a 24.hu egyik olvasója juttatott el a portálhoz. A kép pénteken Firenzében készült, amint a kormányfő és a first lady a Piazza Carlo Goldonin sétálgat. Lévai Anikó a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott egyiptomi képeken nem szerepelt.

A portál megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy Orbán Viktor munkalátogatáson vagy magánúton járt-e Olaszországban, de eddig nem kaptak választ, amint arról sem, hogy miként ért haza Orbán Viktor és Lévai Anikó Toszkánából.

(Kiemelt kép: Airbus A319. Fotó: Újvári Sándor/MTI)