Öngyilkossággal fenyegetőzött a csomagtartóban meghalt kétéves kisgyerek nevelőanyja

Egy autó csomagtartójában találtak rá szombaton egy gyermekre, aki már több napja halott lehetett. A nevelőszülők szerint egy lenyelt csont okozta a halálát.

2023. április 18., 14:42

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, szombat hajnalban a Nyíregyházi Rendőrkapitányságnál jelentkezett egy pár azzal, hogy az autójuk csomagtartójában egy halott kisfiú van. A rendőrök egy egyéves, komoly sérüléseket szenvedett kislányt is találtak a halott testvére mellett.

Hétfőn már segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény gyanújával hallgatták ki a holtan talált kisfiú nevelőanyját.

A gyermek nagyanyja arról beszélt a rendőröknek, hogy a nevelőszülőktől úgy tudta,  a kisfiú evés közben megfulladt egy lenyelt csont miatt.

Szilágyi László ügyész az RTL Híradónak elmondta: a nevelőanya nem hívott segítséget, orvoshoz sem vitte a gyereket, és mentőt sem hívott hozzá. Most az is kiderült, hogy a  nevelőanya állítólag öngyilkosságot emlegetve búcsúlevelet is hátrahagyott.

Az RTL információi szerint a halott gyermek 17 éves édesanyja is összetört. Tóth Julianna, az áldozat nagymamája elmondta: „teljesen depresszióban van, nem bírja feldolgozni. Ezt mi sem tudjuk feldolgozni, ezt nem lehet feldolgozni, hogy egy ennyi idős gyermek… Míg itthon volt velünk, semmi baja nem volt”.

A nevelőanya egyelőre nem tett vallomást, a nevelőapát tanúként hallgatták ki. A rendőrség úgy ítélte meg, a bűncselekmény maximum 5 évvel büntetendő.

(Kiemelt kép: illusztráció – 168.hu archív)

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.