Gyanúsított lett a csomagtartóban holtan talált kisfiú nevelőanyja

Segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény gyanújával hallgatták ki a szombat hajnalban egy nyíregyházi autó csomagtartójában megtalált kisfiú nevelőanyját.

2023. április 17., 13:37

Szerző:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt közölte, hogy az ügyben még senkit nem vettek őrizetbe, és bizonyságot nyert az is, hogy a a kétéves kisfiú halálát fulladás okozta – írja a Magyar Nemzet.

Az esetről szombaton maga a nevelőanya és a nevelőapa tett bejelentést, miután a kétéves kisfiú holttestét rejtő autóval leparkoltak a nyíregyházi rendőrkapitányság épülete előtt. Amikor a rendőrök felnyitották a csomagtartót, a gyermek már holtan, ruhában, magzatpózban feküdt, mellette egyéves húga zúzódásos, horzsolásos sérülésekkel. Őt a gyermekmentők vitték kórházba.

A nevelőszülők állítása szerint Sanyika egy csont miatt fulladt meg.

Mint a Népszava írja, később kiderült az, hogy a két gyermek édesanyja 17 éves, egy éve él egy nyírségi anyaotthonban. Két gyermeke 2023 januárjában került nevelőszülőkhöz a harmadik testvérükkel. Nagyanyjuk szerint a nevelőszülők többször ellehetetlenítették a láthatást, édesanyjuk legutóbb pénteken akart találkozni velük, de azt mondták neki, hogy ez nem lehetséges.

A nevelőanyát egyelőre nem vették őrizetbe.

(Kiemelt kép: illusztráció. Archív - 168.hu)