OMSZ-lefejezés: Bencsik András kormánypublicistának sem tetszik, ami történt

Elhamarkodott döntésnek tartja az OMSZ vezetőinek felmentését Bencsik András publicista, ennek a véleményének pedig hangot is adott a Hír TV-ben.

2022. augusztus 26., 08:53

Szerző:

„Őszintén fájlalom, de azt kell mondjam, hogy szerintem ez egy elhamarkodott döntés volt” – közölte Bencsik Andrást vezetőjét.. A publicista egyértelműen kritizálta Palkovics döntését és azt is, hogy szakmai vizsgálatra csak menesztésük után kerül most sor., a kormányhű Demokrata főszerkesztője a kormányhű Hír TV adásában csütörtök este arról, hogy hétfőn kiderült, Palkovics László technológiai és ipari miniszter azonnal felmentette állásából az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) két vezetőjét.

„Mindenki tévedhet, a miniszter ideges volt, idegességében leváltott mindenkit. […] Ne legyen rá büszke, de van ilyen. […] De hogy utólag megpróbálnak vizsgálatokat legyártani… ki kellene már jönni ebből a vacakságból.” – tette még hozzá Bencsik.

Korábban Bencsik idősebb testvére, Bencsik Gábor is rosszallását fejezte ki az eljárással kapcsolatban. Gulyás Gergely Miniszterelnökgséget vezető miniszter azonban korábban úgy fogalmazott, szakmai problémák merültek fel a vezetéssel kapcsolatban és a lépés már régen érett. Ezt hangsúlyozta Palkovics László is, aki szerint a régi vezetés nem fókuszált eléggé a klímaváltozásra, és most erre is programot dolgoznak ki.

A kormány ideiglenesen már a leváltott vezetők, Radics Kornélia és Horváth Gyula ideiglenes utódját, Hanyecz Lászlót is kinevezte az OMSZ élére.

(Kiemelt kép: Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriánál 2017. szeptember 2-án. MTI Fotó: Varga György)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.