Olyan szankcióról is lesz kérdés a nemzeti konzultációban, ami nincs

Steiner Attila államtitkár videójából újabb információ derült ki a következő nemzeti konzultációról.

2022. október 6., 14:54

Szerző:

„A nemzeti konzultációban a nukleáris energiát érintő szankciókról is várjuk a magyarok véleményét” – közölte Steiner Attila. Az államtitkár közölte, hogy az Európai Parlament, több EU-s tagállam, valamint egyes hazai ellenzéki pártok a nukleáris energiát is bevonnák a szankciók körébe. „Vannak akik“ pedig a paksi bővítést állítanák le. 

Magyarázata szerint az Oroszországból érkező fűtőelemekre is kiterjesztenék a szankciókat, ami veszélyeztetné a stabil áramellátást. Mint megtudtuk, az „atomenergia hazánkban az olcsóbb áram garanciája.” Az államtitkár majd hangsúlyozta, hogy a már működő blokkok is orosz közreműködéssel készültek el Pakson, az orosz fűtőelemek helyettesítése pedig rövidtávon nem lehetséges.

A nukleáris energia szankcionálására eddig nem merült fel komoly tev az EP-ben. A kormány megszavazta a nyolcadik szankciós csomagot.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.