Tudja mi a különbség az oltáspárti és az oltás-soviniszta között?

A virológus szerint nem kell aggódni a majomhimlő miatt, a koronavírus elleni védőoltásra pedig inkább ősszel lenne szükség.

2022. június 27., 14:46

Szerző:

Magyarországon 12 embernél diagnosztizálták eddig a majomhimlőt, ennek okán Rusvai Miklós virológus volt az ATV Start vendége, aki beszélt a majomhimlőn kívül a koronavírusról és a különböző vakcinákról is.

Másfél hónap alatt több, mint négyezer embernél diagnosztizálták a betegséget, ami a virológus szerint a világban valójában 12 ezer fő lehet, csak nem mindenki tudja, hogy fertőzött, de ettől függetlenül még terjesztheti a betegséget. Ennek az oka, hogy amiket tünetekként ismerünk és a képeken látunk hólyagok, azok a legjellegzetesebb esetek. Azonban ezek a kiütések lehetnek herpesz- vagy pattanásszerűek is, ezek felismerése pedig már jóval nehezebb.

Rusvai Miklós szerint amennyiben valaki megfertőződik a vírussal, akkor sem kell aggódni, mert nincs tartós hordozás, három héten belül a gyógyulás teljesmértékben végbe megy.

A koronavírusról szólva közölte: emlékeztető oltásra a virológus szerint inkább ősszel, mint a nyáron lenne szükség, leginkább krónikus betegek és 80 év felettiek körében. Itt megjegyezte, hogy a nyári koronavírus egy anomália, mert eddig nyáron kevésbé volt jelen a vírus, illetve alapvetően a légúti megbetegedések, azonban most találkozhatunk emelkedő esetszámokkal.

A poszt-covid tünetekről és a védőoltások mellékhatásairól elmondta, hogy szerinte nagyobb figyelmet kellene fordítani ezekre, mert tudjuk, hogy léteznek, azonban nagyon keveset foglalkoznak velük a kutatók.

Rusvai Miklós elmondta még, hogy ő nem fogja magának az újabb védőoltást beadatni, mert bár „oltáspárti”, de nem „oltás-soviniszta”.

(Kiemelt kép: a Moderna koronavírus-elleni vakcinájával oltanak az Olajág Otthonok Tejút utcai intézményében 2021. február 19-én. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.