Az orkánerejű szél felborított egy trélert az M7-esen

Rémisztő felvételeket tett közzé a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt.

2023. december 5., 10:15

Szerző:

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. (MKIF) a Facebook-oldalán osztott meg három felvételt a közelmúltból, amikor is kisebb balesetek történtek hazánk útjain.

Az első esetben óriási sebességgel hajt neki egy villanyoszlopnak egy autós. A MKIF közösségi oldala szerint a sofőr feltehetőleg ittas állapotban lehetett, s nagy szerencséje, hogy a hatalmas ütközés ellenére megúszta a balesetet.

A második felvételen egy ennél is nagyobb becsapódást láthatunk: egy Mercedes átsodródik egy másik sávba, majd nekimegy egy ott közlekedő kamion oldalának. A találkozás nyomán a Mercedes átkerül az út másik oldalára, a tetejére borul, majd a szalagkorlátnak csapódik – írja a Blikk.

A harmadik elképesztő eset a Kőröshegyi völgyhídnál történt egy nappal ezelőtt. A sofőr vélhetően túl nagy sebességgel hajtott a magas rakománnyal, nem vette figyelembe a felkerekedett oldalszelet, ami megemelte a trélert, a rakománya leborult kibillentve egyensúlyából a kisbuszt is. Szerencsére nem követtet közvetlen jármű a szerencsétlenül járt trélert, így nem történt súlyosabb baleset

(Kiemelt kép: a nagy oldalszél miatt felborult egy tréler a Kőröshegyi völgyhídon. Fotó: MKIF Zrt. FB-oldal)