Ez várható október 23-án

Idén nem csak Orbán Viktor mond ünnepi beszédet, hanem a tanárok és a diákok is az utcára vonulnak október 23-án.

2022. október 23., 09:22

Szerző:

Október 23-án a hivatalos állami megemlékezés mellett a diákok és a tanárok Budapesten, a Momentum Mozgalom Zalaegerszegen demonstrál, mert Orbán Viktor  miniszterelnök a megyeszékhelyen a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum új épületének átadó ünnepségén mond majd ünnepi beszédet.

Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az Indexnek azt mondta, hogy Orbán Viktor beszéde fél 11-kor kezdődik. „Minden körülmény biztosított az október 23-i nemzeti ünnep megemlékezéseinek méltóságteljes lebonyolításához; az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a központi események Budapesten és Zalaegerszegen lesznek” – tette hozzá az államtitkár. A megemlékezések idén is október 22-án kezdődtek. Szombat délután a hagyományok szerint a műegyetemi emlékműnél történt megemlékezés, onnan a résztvevők együtt vonultak a műegyetemi ünnepségre, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondott beszédet. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Réstvevők a békemeneten, az október 23-ai állami ünnepen 2021. október 23-án. Fotó: Karancsi Rudolf/168.hu)