Kitört a felháborodás, mégis marad a helyén a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója

2019. július 25., 17:28

Szerző:

Szerdán derült ki, hogy a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumot 26 éve vezető Horváth Attila intézményvezetői pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma indoklás nélkül elutasította. A döntés nagy felháborodást váltott ki a városban, a 168 Óra információi szerint már elkezdtek szervezni egy szolidaritási demonstrációt az igazgató mellett. A város polgármestere, Balaicz Zoltán csütörtök délután Facebook-oldalán jelentette be, hogy továbbra is Horváth Attila vezeti az iskolát.

 

„A zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium patinás és nagy múltú iskola, a város oktatási rendszerének zászlóshajója, melynek eredményeire és az ott dolgozó tanárok munkájára büszke a közösségünk. Az iskola igazgatója 26 éve Horváth Attila, akivel mindig korrekt szakmai kapcsolatban dolgoztam együtt, az intézmény térségének önkormányzati képviselőjeként is, 2006-2010 között az oktatási bizottság elnökeként is, majd 2010 után alpolgármesterként és polgármesterként is” – írta Balaicz Zoltán.

Közölte, hogy tegnap értesült arról, hogy Horváth Attila a következő öt éves ciklusra nem kap kinevezést. Ezért az éppen szabadságát töltő polgármester egyeztetett az Emmivel.

„Horváth Attila igazgató úr arról kapott tájékoztatást, hogy a következő, teljes, öt éves ciklusra nem kap kinevezést. Ez valóban így van, hiszen már csak két tanéve van hátra a nyugdíjkorhatárig, így nem is tudna egy öt éves ciklust végigvinni. Azonban arról is tájékoztattak, hogy ettől függetlenül a következő időszakra is Horváth Attilát bízzák meg az igazgatói feladatok ellátásával, ez azonban egy másik jogi eljárás és értesítési forma, ami még csak most van folyamatban és amiről Horváth Attila még nem értesülhetett”

– hangzik Balaicz Zoltán Facebook-posztja.

Így a következő időszakban is Horváth Attila lesz a Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója, az intézmény pedig több rendezvénnyel ünnepli jövőre fennállásának 125 éves jubileumát.

Horváth Attila igazgatói pályázatát a nevelőtestület, a szülői munkaközösség, az iskolaszék és a diákönkormányzat is támogatta. Rajta kívül csak egy jelentkező volt, de ő időközben visszavonta pályázatát.