Ököllel verte szét egy vírustagadó a mentősök mintavevő autóját

Két önkéntes mintavevőre támadt rá egy férfi, a fiataloknak menekülniük kellett. 

2021. december 17., 10:23

Szerző:

Rátámadt egy vírustagadó férfi két önkéntes mintavevőre, majd ököllel verte szét a szolgálati autót – derül ki az Országos Mentőszolgálat pénteken közzétett Facepook-posztjából

„A világ legostobább feltételezése, hogy az Országos Mentőszolgálatnál önkéntesen szolgáló egyetemisták azért mennek mintát venni a Covid gyanús betegekhez, mert előre megfertőzött tesztekkel szeretnék fenntartani a Koronavírus járvány látszatát”

– írta az az Országos Mentőszolgálat, akik hozzátették: „Mégis ezt feltételezte az a Somogy megyei férfi, aki agresszíven támadt tegnap két fiatal mintavevő önkéntesünkre Tabon”.

A mentősök szerint a férfi és azt követelte a két önkéntes mentőstől, hogy adják át neki a levett mintákat. Mivel ezt nem tették meg,

az agresszív férfi rájuk támadt, majd pedig hiába menekültek be a szolgálati autóba, a támadójuk percekig üvöltve ütötte ököllel a gépjárművet.

Miután nem tudta megszerezni a mintákat, saját autójába ülve távozott a helyszínről. Az eset hatalmas felháborodást keltett a bajtársi közösségben – írják. 

(Kiemelt kép: illusztráció. Mintát készít elő antigén koronavírus gyorsteszthez a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa a köznevelésben dolgozók tesztelésén az Érdi Járási Hivatalban 2021. január 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.