Nyugodt, napos időnk lesz

Menjünk kirándulni, jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra – tanácsolja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

2023. szeptember 5., 07:25

Szerző:

Északon, északkeleten túlnyomóan derült idő várható, délebbre némileg több gomolyfelhő képződik, de csapadék ott sem lesz. Az északkeleti szelet többfelé élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25, 27 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő – derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a derült, napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért

érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, ezáltal pihenni és feltöltődni a kevésbé barátságos időkre.

(Kiemelt képünk: Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án. MTI/Vasvári Tamás)