Nyomozás indulhat Papcsák Ferenc és Zsiga Marcell ügyében

Feljelentésként értékelte a Legfőbb Ügyészség, amikor Molnár Csaba szocialista politikus Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult a szabálytalanul, két helyről is költségtérítést húzó fideszes képviselők ügyében. Molnár Csaba Zsiga Marcell és Papcsák Ferenc ügyét hozta fel, kérdésében arra volt kíváncsi, indít-e hivatalból eljárást a képviselők ellen az ügyészség. A Legfőbb Ügyészség a kérdést annak tartalma miatt feljelentésként értékelte és továbbította az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészséghez, akik egyelőre feljelentés kiegészítést rendeltek el, vagyis nyomozás még nem indult.

2011. március 24., 14:34

Molnár Csaba szocialista képviselő március elején írásbeli kérdést tett fel Polt Péternek, amelyben arra volt kíváncsi, hogy indít-e hivatalból eljárás azok ellen a fideszes képviselők ellen, akikről kiderült, hogy törvényellenesen, két helyről vettek fel költségtérítést. Molnár Csaba szerint egy büntetőeljárásban megnyugtatóan tisztázható, hogy az országgyűlési képviselők szándékosan követték-e el cselekedetüket, mert ha így van, akkor az bűncselekmény elkövetésének gyanúját is megalapozhatja.

A szocialista képviselő emlékeztetett arra, hogy előbb Zsiga Marcellről, majd Papcsák Ferencről derült ki, hogy országgyűlési képviselőként, illetve önkormányzati tisztségviselőként törvényellenesen, két helyről vett fel költségtérítést. Fazekas Géza, a központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Legfőbb Ügyészség a kérdésben foglaltakat feljelentésként értékelve a KNYF-hez továbbította az ügyet. Ilyenkor a hatóságnak több lehetősége van: vagy elrendelik, vagy elutasítják a nyomozást, vagy, ha nincs elegendő adat, feljelentés kiegészítést rendelnek el. A KNYF ez utóbbi mellett döntött. A megfelelő mennyiségű adat beszerzésére 15 nap áll rendelkezésre, de ez újabb 15 nappal meghosszabbítható - tette hozzá a szóvivő.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.