Kiderült, hol fog lakni Ferenc pápa Budapesten

Mint ismert, a katolikus egyház feje, Ferenc pápa április 28-30 között Magyarországra érkezik. Kiderült, hogy hol száll meg a budapesti látogatása idején.

2023. április 20., 11:59

Szerző:

A Blikk információja szerint a Vatikán magyarországi nagykövetségén fog lakni, a Szentszék XII, kerületi, Gyimes utcai ingatlanában szállásolják el két éjszakára a szentatyát. Biztonságára a vatikáni titkosszolgálat és a svájci gárda ügyel. A portál hozzáteszi:

a környék utcáit a látogatás idejére lezárják, az ott lakók csak speciális engedéllyel hajthatnak be az otthonukhoz.

A nagykövetség szomszédságában zajló építkezést leállítják, a vendég itt tartózkodása alatt az épületbe sem léphet be senki.  

A vatikáni követség titkára, Lápossy Péter annyit még elmondott a Blikknek, hogy biztonsági okokból nem mondhatnak semmit arról, melyik szobát veszi igénybe a Szentatya.

Arról viszont részletesen értesülhettünk, hogy mi lehet Ferenc pápa étrendje.

Az amerikai mashed.com szerint Ferenc pápa mindennap hajnali fél ötkor kel, a reggeli imák után frissen facsart narancslevet, mate teát, illetve egy speciális, Argentínában megszeretett birsalmás süteményt fogyaszt, melyet saját szakácsa tálal fel neki, aki minden útjára elkíséri.

Ebédre legtöbbször polentát, vagyis főtt kukoricadarát, tésztát, pizzát, tőkehalat, grillezett paradicsomot fogyaszt, nagyon szereti a húst is, szakácsai szerint nem válogat, de szereti a jó ízeket, s minden esetben személyesen köszöni meg a konyha személyzetének az ételt.

Vacsorára a pápa salátát kér, sült csirkemellel, mag nélküli gyümölcsökkel, valamint az elmaradhatatlan pohár borral. Az étkezésekhez felszolgált vizet minden külföldi útjára a Vatikánból szállítják, ennek alacsony a nátriumtartalma, ami a szentatya egészségét szolgálja.

(Kiemelt kép: Ferenc pápa Angelus imát mond a Szent Péter téren 2021. július 4-én. Fotó: Vatikáni Média/AFP)

 

16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.