Nyakunkon a negyedik hullám?

Meghalt egy ember, 52 új regisztrált fertőzött.

2021. augusztus 6., 11:11

Szerző:

Meghalt egy beteg koronavírus fertőzésben és tovább nő a fertőzöttek száma. A koronavirus.gov.hu péntek reggeli cikkében közölte, hogy újabb, 52 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Habár a gyógyultak száma folyamatosan nő (752 709 fő), a delta vírusmutáns már hazánkban is terjed. Eddig 5 641 870 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 480 218-an a második adag vakcinát is megkapták, ugyanakkor a delta variáns sokkal agresszívebb eddigi elődjeinél, így a szakemberek szerint hamarosan hazánkban is várható a negyedik hullám. Hogy az újabb hullámnál milyen korlátozások lesznek várhatók, arról még nem számolt be a Kormány.

(Kiemelt kép: Megkapja egy férfi a koronavírus elleni harmadik oltást, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech Comirnaty-vakcináját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. augusztus 5-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucsics szerb államfővel közösen megnyitja a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt.