Nyakon szúrta álmában vendéglátóját, majd összeszedte értékeit

A 21 éves férfi a füzesabonyi vasútállomáson ismerkedett össze 27 éves áldozatával. 

2021. április 14., 13:04

Szerző:

Kegyetlen bűncselekmény áldozata lett egy 27 éves férfi tavaly nyáron Füzesabonyban.

Az ügyben a Heves Megyei Főügyészség a napokban nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a 21 éves, büntetett előéletű elkövetővel szemben.

A vádirat szerint, az alig néhány hónappal korábban egy más ügyben – ugyancsak erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt – felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt fiatalembert 2020. június 16-án este a kalauz leszállította Füzesabonyban egy Budapestre tartó gyorsvonatról, melyen jegy nélkül utazott. A pályaudvaron a vádlott összeismerkedett az ittas állapotban lévő sértettel, aki meghívta őt az otthonába. Itt közösen megvacsoráztak, majd a házigazda éjfél után elaludt a kanapén. Vendége ezalatt a lakásban lévő számítógépet használva ismerőseivel chatelt, miközben – állítása szerint – azt hallotta, hogy a sértett félálomban rá nézve is sértő, rasszista megjegyzést tett. Ekkor úgy döntött, hogy ezért megöli a vendéglátóját, és elveszi egyes értéktárgyait. Ölési szándékát az egyik közösségi oldalon nyomban közölte is egy ismerősével.

Ezután előkészült a gyilkosságra: a konyhában kiválasztott egy megfelelőnek tartott rugós kést, majd átkutatta a szobákat, melyekből különböző értéktárgyakat vett magához. Ezt követően a késsel nyakon szúrta a mélyen alvó sértettet, aki rövid időn belül a helyszínen meghalt. A terhelt ezután előbb átöltözött, majd távozott a lakásból, a hajnali vonattal a városból is. Annak egy részét, amit a házból magával vitt később Budapesten értékesítette, illetve ruhára cserélte – közölte az ügyészség.

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a jelenleg letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetést szabjon ki, továbbá rendelje el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a vádlottat határozott időre tiltsák el a közügyek gyakorlásától, és kötelezzék őt a nyomozás során keletkezett több mint másfél millió forint összegű bűnügyi költség megfizetésére is.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.