Novák Katalint is meghívták II. Erzsébet temetésére

Novák Katalint és házastársát is meghívták II. Erzsébet temetésére, ami szeptember 19-én lesz.

2022. szeptember 12., 13:35

Szerző:

Novák Katalin és házastársa meghívást kapott a múlt hét csütörtökön, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő szeptember 19-i temetésére, amin a köztársasági elnök részt is vesz majd – közölte a Sándor-palota a Telexszel.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Orbán Viktor is kapott-e meghívást az eseményre.

Szeptember 19-én vesznek végső búcsút II. Erzsébet királynőtől

Az udvar szombati tájékoztatása szerint a néhai uralkodó koporsóját kedden szállítják repülőgéppel a skóciai fővárosból, Edinburghból Londonba. A koporsót először a Buckingham-palotába viszik, majd átszállítják a parlament legősibb épületegyüttesébe, a Westminster Hallba, ahol négy napra felravatalozzák. A búcsúszertartás a közeli Westminster-apátságban, a monarchia ősi koronázó templomában lesz. A temetés napjára III. Károly király kezdeményezésére a brit kormány munkaszünetet hirdetett.

(Kiemelt kép: II. Erzsébet királynő tiszteletére készült emléktábla látható a Piccadilly Circuson a halálát követő első nemzeti gyásznapon, Londonban, az Egyesült Királyságban 2022. szeptember 09-én. Fotó: Wiktor Szymanowicz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Tegnap 21:22

Nagy Eszter ötpárti ellenzéki jelölt a szavazatok 60,81 százalékának, összesen 1204 szavazatnak a megszerzésével kerekedett felül a Fidesz-KDNP jelöltjére, Bálványkövi Istvánra leadott 714 szavazattal (36,06 százalék) szemben.