Novák Katalin részvéttáviratot küldött Gorbacsov lányának

Novák Katalin köztársasági elnök szerint Gorbacsov helyesen ítélte meg országa lehetőségeit és képességeit.

2022. szeptember 3., 17:00

Szerző:

Irina Virganszkajának, Mihail Gorbacsov lányának írt levelében a köztársasági elnök kiemelte, hogy a Szovjetunió Pártjának utolsó főtitkára helyesen ismerte fel a béke iránti vágyat, és lehetővé tette, hogy a „a hidegháború kétpólusú világrendje Közép-Európában vérontás nélkül érjen véget” – foglalja össze a Magyar Nemzet.

A levél további részében Novák Katalin bátor politikusként emlékszik meg az elhunyt Gorbacsovról, aki nem akadályozta meg Magyarország visszanyert függetlenségének és szuverenitásának helyreállítását.

A Szovjetunió első és utolsó elnöke augusztus 30-án, 91 évesen hunyt el betegségben. A moszkvai Novogyevicsi temetőben helyezik örök nyugalomra. Orbán Viktor miniszerelnök szombat reggel utazott Moszkvába, hogy személyesen rója le kegyeletét a volt államfő és párttitkár ravatalánál.

(Kiemelt képünk: Budapest, 2020. december 16. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. MTI/Illyés Tibor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.