Novák Katalin elítéli Parragh László homofób kijelentését

A miniszter szerint senkit nem lehet elítélni a szexuális orientációja miatt.

2021. augusztus 31., 21:03

Szerző:

Mélységesen helytelen, amit Parragh László mondott – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős miniszter, miután Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta, csodás világ az LMBTQ embereké, de azt már nehezen viseli, amikor egy meleg férfi segíti fel kisfiát a kötélre testnevelés órán. Novák Katalin továbbá elmondta, a kormánynak mindig határozott volt az álláspontja: a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét. 

A családokért felelős miniszter az RTL Klub kérdésére reagálva elmondta, nem megengedhető, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen – írja a 24.hu. „Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt” – mondta. A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arról is megkérdezték, hogy leszálltak-e Orbán Viktorral Horvátországban, hogy felvegyék a miniszterelnök családját, azonban erre úgy reagált, hogy erre a részletre nem fog tudni választ adni.

(Kiemelt kép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az operatív törzs alakuló ülése után 2021. június 15-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

09:05

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.