Novák Katalin elítéli Parragh László homofób kijelentését

A miniszter szerint senkit nem lehet elítélni a szexuális orientációja miatt.

2021. augusztus 31., 21:03

Szerző:

Mélységesen helytelen, amit Parragh László mondott – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős miniszter, miután Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta, csodás világ az LMBTQ embereké, de azt már nehezen viseli, amikor egy meleg férfi segíti fel kisfiát a kötélre testnevelés órán. Novák Katalin továbbá elmondta, a kormánynak mindig határozott volt az álláspontja: a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét. 

A családokért felelős miniszter az RTL Klub kérdésére reagálva elmondta, nem megengedhető, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen – írja a 24.hu. „Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt” – mondta. A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arról is megkérdezték, hogy leszálltak-e Orbán Viktorral Horvátországban, hogy felvegyék a miniszterelnök családját, azonban erre úgy reagált, hogy erre a részletre nem fog tudni választ adni.

(Kiemelt kép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az operatív törzs alakuló ülése után 2021. június 15-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.