Novák Katalin elítéli Parragh László homofób kijelentését

A miniszter szerint senkit nem lehet elítélni a szexuális orientációja miatt.

2021. augusztus 31., 21:03

Szerző:

Mélységesen helytelen, amit Parragh László mondott – jelentette ki Novák Katalin családokért felelős miniszter, miután Parragh László, a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke azt mondta, csodás világ az LMBTQ embereké, de azt már nehezen viseli, amikor egy meleg férfi segíti fel kisfiát a kötélre testnevelés órán. Novák Katalin továbbá elmondta, a kormánynak mindig határozott volt az álláspontja: a szexuális orientáció magánügy, és mindenki a saját orientációjának megfelelően szabadon élheti az életét. 

A családokért felelős miniszter az RTL Klub kérdésére reagálva elmondta, nem megengedhető, hogy valaki ilyen kijelentést tegyen – írja a 24.hu. „Ez nagyon határozottan ellentétes azzal, amit én helyesnek tartok. Senkit nem lehet a szexuális orientációja alapján negatívan megítélni, pláne nem a nyilvánosság előtt” – mondta. A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján arról is megkérdezték, hogy leszálltak-e Orbán Viktorral Horvátországban, hogy felvegyék a miniszterelnök családját, azonban erre úgy reagált, hogy erre a részletre nem fog tudni választ adni.

(Kiemelt kép: Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője sajtótájékoztatót tart az operatív törzs alakuló ülése után 2021. június 15-én. Fotó: Soós Lajos / MTI)

Tegnap 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Tegnap 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.