Elhasalt a női röplabda-válogatott a svájci EB-n

Nagy csatában kaptak ki.

2021. augusztus 22., 09:06

Szerző:

Nem volt szerencséje szombaton a magyar női röpladba-válogatottnak a svájci Európai-bajnokságon pénteken. A svájci csapattal folytatott játéknak döntő szerepe volt, ezért a zadari C csoportjának második fordulójában kialakult vereségük komoly csapás volt, nem jutott tovább a válogatott csapatunk. A magyar röplabda csapat hatalmas felkészültség ellenére 3-2-re kikapott szombaton a svájci csapattól – közölte az MTI.

A magyar válogatott pénteken Szlovákia 3-1-es legyőzésével kezdte szereplését a kontinensviadalon. A több mint kétórás mérkőzést követően a játékosok jóval éjfél után kerültek ágyba, a szakmai stáb pedig éjszakába nyúlóan dolgozott, hogy minél jobban felkészítse az együttest a Svájc elleni mérkőzésre. A rövidített játékrész első pontjai után a magyarok vezettek, 3-1-ről a térfélcseréig azonban 3-8 lett. Gluszak időkéréssel és cserével is próbálkozott, de tanítványaiban már nem volt annyi erő, hogy még egyszer fordítsanak, így vereséget szenvedtek. A 140 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Szakmáry volt 27 ponttal.

Juhár Dalma a találkozó után az MTI-nek azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy pályafutása első Európa-bajnokságán pályára léphetett, igyekezett új lendületet adni a csapatnak, de sajnálja, hogy vereség lett a vége. „Nagyot küzdöttünk, végig együtt voltunk, és bár voltak hibáink, egyetlen pillanatra sem adtuk fel. Ez még csak a második meccsünk volt, és ezen is szereztünk egy pontot, innentől a soron következő feladatokra koncentrálunk” – fogalmazott a liberó.

 

(Kiemelt kép: Magyar Röplabda Szövetség/facebook.hu)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.