Nick Cohen: Orbán Viktor Magyarország diktátora, Karácsony Gergely pedig a szelíd tanársegéd

Nick Cohen: Nem lehet legyőzni a tekintélyelvű gengsztereket azzal, hogy utánozzuk őket.

2021. szeptember 19., 14:50

Szerző:

Nick Cohen, brit újságíró, szerző és politikai kommentátor célkeresztbe vette Magyarország politikai vezetőit. A Guardienben megjelent cikkében bírálja a Magyarországon hatalmon lévő politikai vezetőket. SzerinteOrbán Viktor Magyarország diktátora, aki, mint ahogy azt cikkében írja, még Putyinnál  is jobban elsajátította az emberek manipulálására szolgáló eszközöket: „Vlagyimir Putyinnál jobban megértette Orbán, hogy a trollok és a gengszterek taktikája egész nemzetek formálására használható. Amint a Fidesz 2010-ben hatalomra került, azonnal elkezdte manipulálni a rendszert.”

Cohen úgy véli, az ellenzék összefogása lehet a reménysugár, mely megmenti Magyarországot a pusztulástól. „Mégis a változás reményére ad okot az – írja Nick Cohen –, hogy a politikai paletta ellenzéki pártjai különbségeiket félretéve összefogtak, de a győzelemhez ennél több kell. A cikkíró szerint nem tudják a populistákat populizmussal legyőzni, nem kezelhetik ellenségként a lakosság különböző szegmenseit, a Fideszt és az ország kulcsfontosságú területeit uraló elitet kell célkeresztbe venniük” – olvashatjuk a cikk összefoglalását az Indexen

„Nem lehet legyőzni a tekintélyelvű gengsztereket azzal, hogy utánozzuk őket. Én Magyarországról, ahol az összes nagy ellenzéki párt népfrontba tömörül, hogy megbuktassa Orbán Viktort” – írja a cikk szerzője egy Twitter posztban véleményét, hogy szerinte, hogyan lehetne Magyarország politikai vezetőit megbuktatni. 

 

Cohen arról is írt cikkében, hogy Karácsony Gergely egy szerény tanársegéd benyomását kelti és „tanult ember módjára fejtegeti azt, hogy az Európai Unió megette Francis Fukuyama-féle illúziót arról, hogy a demokrácia visszafordíthatatlan, miközben végignézte a demokrácia leépítését Lengyelországban és Magyarországon. Budapest főpolgármestere 46 éves, de szelíd modora miatt úgy néz ki, mint egy szerény tanársegéd, aki nem tudna felvenni a harcot egy osztálynyi lármás diákkal, nemhogy Orbán Viktorral, Magyarország de facto diktátorával – írja Cohen Karácsony Gergelyről cikkében.  Továbbá kiemeli, hogy a magyar média a legnagyobb prostituált Magyarországon, az újságírókat pedig az adófizetők pénzéből jutalmazzák. Természetesen itt a kormányközeli újságírókról beszél a brit újságíró, akiket a kormánypropagandáért jutalmaznak. 

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor magyar miniszterelnök informális találkozón vesz részt az európai szociális csúcstalálkozó keretében, a portói Palacio de Cristal-ban, 2021. május 8-án. (Fotó: Jose COELHO / POOL / AFP))

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.