Nem alkalmas gyermeknevelésre a nő, akinek a nyolcéves lánya bennégett egy bódéban a MOM Sportközpont tetején

2019. október 8., 09:59

Szerző:

A MOM Sportban történt júniusi tűz óta küzd azért D. Anita, hogy visszakaphassa két fiát, akik a testvérük halála óta egy gyermekotthonban élnek. Úgy tűnik, hiába.

Ripost birtokába jutott szakértői vélemény alapján D. Anitát arra kötelezték Zselyke halála után, hogy megvizsgálja egy pszichológus. Miután órákat töltött el a szakember társaságában, a szakértő kimondta:

D. Anita nem alkalmas édesanyának.

A lap megkereste Vidák Aladárt, az anya ügyében eljáró Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnökét. Vidák megerősítette a Ripost értesülését. Hozzátette: indítványozni fogják, hogy egy másik pszichológus is vizsgálja meg D. Anitát. 

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Mint annak idején megírtuk, a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy nyolcéves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd bemásztak a tetőn lévő, használaton kívüli faház ablakán, és ott tüzet okoztak. Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a nyolcéves kislány megpróbált kimenekülni, de a kislány az épületben rekedt, és életét vesztette.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.