Lezárva marad a népligeti felüljáró, amíg el nem döntik, mi legyen a sorsa

Még nem dőlt el, bontják-e, vagy felújítják a Népliget 45 éves felüljáróját.

2023. augusztus 8., 18:33

Szerző:

Lezárva marad a Népligetben a 45 éve megépített közúti felüljáró, amíg el nem döntik, bontásra kerül-e, írja a Világgazdaság. A Budapesti Közút Zrt. ugyan eredetileg nyár közepére ígérte, hogy a lezárást feloldja, azonban azóta kiderült, a híd szerkezetéről készült vizsgálat és felmérés még nem készült el, ezért az sem tudják, mi lesz a felüljáró sorsa.

Az A-Híd Zrt. által kezdeményezett felmérés célja kideríteni, pontosan milyen állapotban van a felüljáró szerkezete, illetve hogy meg kell-e fontolni annak elbontását. A vizsgálat eredménye azonban hónapok óta várat magára.

A felüljáró részleges lezárása ezért egészen addig fennmarad, amíg a tanulmány eredményeit a cég meg nem ismeri. A fővárosi cég immár öt hónapja zárt le jó pár sávot az Üllői utat a Könyves Kálmán körút fölött összekötő felüljárón, így 24 óra alatt mintegy 15 ezres járműforgalmat korlátoztak le.

Ennek következtében a Világgazdaság kiemelte, mind az Üllői úton, mind pedig a Könyves Kálmán körúton jelentősen megnövekedett a csúcsforgalom idején a terheltség, dugók is rendszeresen kialakulnak. A Budapest Közút közleménye hangsúlyozta, hogy a jelenlegi korlátozások mellett a felüljáró továbbra is biztonságosan használható.

(Kiemelt kép: a népligeti felüljáró. Fotó: Budapest Városháza, Facebook)