A világ egyik legnagyobb könyviadója vette meg a Meseország mindenkiét

A darálás meghozta az eredményt. 

2021. augusztus 4., 13:23

Szerző:

Hatalmas visszhangot hozhatott, hogy tavaly Duró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője élőben darálta le a melegekről is szóló mesekönyvet. A Meseország mindenkié kiadója, a Labrisz Leszbikus Egyesület a könyv hivatalos Facebook-oldalán jelentette be az örömhírt, hogy öt országból érdeklődtek és meg is vásárolták a könyvkiadók a mesekönyv forgalmazási jogát.

Azt írták, a tárgyalások jelenleg is folynak más kiadókkal, de angol, svéd, lengyel, szlovák és finn nyelven is már biztosan a könyvespolcokra kerül az itthon nagy port kavart mesekönyv. „A Meseország mindenkié számos európai könyvkiadó érdeklődését felkeltette. Ami már biztos, hogy meg fog jelenni az alábbi nyelveken a következő címekkel. Tárgyalások folynak további könyvkiadókkal is, a megjelenésekről hírt adunk” – írták. 

A kiadók között LMBT-könyveket forgalmazó cég is van, de a világ egyik legnagyobb vállalata, a Harper&Collins is kiadja a könyvet. Azzal, hogy a holland vállalat is megvette a forgalmazási jogokat, szinte borítékolható, hogy újabb kapuk nyílnak meg a könyv előtt a nemzetközi piacon. 

(Kiemelt kép: Karancsi Rudolf / 168.hu)