Nemrég szabadult, de máris elfogták a sorozatbetörőt

Nem bírt leállni a 32 éves budapesti férfi, azonnal folytatta mások lakásának feltörését, amint kiengedték a börtönből.

2021. június 7., 08:34

Szerző:

Nem sokat volt szabadlábon a budapesti férfi, akit a börtönből való távozása után kevesebb mint egy hónappal ismét betörések miatt vettek őrizetbe a VII. kerületi rendőrök – írja a police.hu. 

A 32 éves B. Zoltán 2021 májusában több erzsébetvárosi lakásba tört be, és műszaki cikkeket vitt haza magával. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították, és 2021. június 1-jén otthonában fogták el a feltételezett elkövetőt. A férfi hasonló bűncselekmények miatt május elején szabdult a fegyházból. 

B. Zoltánt most háromrendbeli lopás bűntett, illetve kétrendbeli lopás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és a rendőrök indítványozták a letartóztatását. 

(Kiemelt kép: police.hu)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.