Németh Szilárd alkotmányozni fog az Arany János-emlékév után

2018. június 18., 18:18

Szerző:

Szájer József mellett Németh Szilárd honvédelmi államtitkár is részt vesz annak az alkotmányozó testületnek a munkájában, amelynek a felállításáról a múlt kedden tett bejelentést Orbán Viktor miniszterelnök  – értesült az ATV.

Az alkotmányozó testület ősztől fogja felülvizsgálni az alkotmányt, az egy–másfél éves alkotmányrevízió során „a módosítandó réseket” nézik át az alaptörvényben. A munkát Trócsányi László igazságügyminiszter koordinálja, őt segíti majd Szájer József fideszes EP-képviselő, illetve az ATV értesülései szerint Németh Szilárd is.

Fotó: Hermann Ildi

Az ATV-nek egy forrás azt nyilatkozta, hogy ugyan az államtitkár nem alkotmányjogász, de nem mindig csak alkotmányjogászokra van szükség egy-egy alkotmányos kérdés megítélésében.

A Fidesz alelnöke és bukott csepeli országgyűlési képviselőjelöltje korábban az Arany János-emlékév egyik fővédnöke is volt. A költő születésének 200. évfordulójára, 2017-re meghirdetett emlékévben a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Lovász László és Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke mellett tölthette be a fővédnöki szerepet.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.