Kiakadt a közmédia: nem tetszett a Facebooknak a Jónak lenni jó!

Eltávolította a Fabebook a közmédia Jónak lenni jó! kampányát. A műsor idén a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekeket segítő Semmelweis Fejlődéstámogató Központ fejlesztését támogatja. 

2023. október 26., 14:39

Szerző:

„Eltávolítottuk a bejegyzésedet, úgy tűnik megpróbáltál másokat félrevezetve kedveléseket, követéseket, megosztásokat vagy videómegtekintéseket szerezni, a bejegyzésed nem felel meg a kéretlen tartalmakkal kapcsolatos közösségi alapelveinknek” 

– idézte telefonjáról a Facebook üzenetét Siklósi Beatrix, a Kossuth rádió csatornaigazgatója. Mint elmondta, a később eltávolított bejegyzés október 16-án készült, miután Merkely Bélával, a Semmelweis Egyetem rektorával, a Semmelweis Egyetem Alapítványának kuratóriumi elnökével megtartották a Jónak lenni jó! kampány sajtótájékoztatóját. Az erről szóló bejegyzést mindannyian megosztották, hangsúlyozva, hogy egy kiváló csapattal dolgoznak együtt a koraszülött babák megmentéséért, a veleszületett rendelleneséggel élő gyerekek és családjaik támogatásáért.

Siklósi Beatrix elmondta: várják a felajánlásokat és szeretnének minél több tárgyat licitre bocsátani, amelynek összegét az alapítványhoz juttatják el.

Siklósi Beatrix kiemelte: nem érti mi volt a probléma, hiszen ez egy teljesen egyértelmű bejegyzés volt.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Siklói Beatrix elmondta: megkeresi a Facebook magyarországi képviseletét és megkéri őket, hogy az átláthatóság érdekében csatlakozzanak a Jónak lenni jó! kampányhoz, hogy ők is tudják segíteni ezt a közös ügyet.

(Kiemelt képünk Facebook illusztráció. Fotó: Harun Ozalp / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)

A magyar állatállomány védelme érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvasmarhák vizsgálatát, ugyanis Hollandiában, Németországban és Belgiumban is megjelent a kéknyelv-betegség, amely a kérődző állatokat támadja meg – közölte a Nébih a honlapján.

Az EUB 2020. decemberében megállapította, hogy a magyar menekültügyi szabályok több tekintetben összeegyeztethetetlenek az uniós joggal. Ha a kabinet nem lenne hajlandó kifizetni a megítélt bírságot, az összeget levonják az országnak járó uniós támogatásból – írja a Népszava.