Nem távozik üres kézzel Völner Pál

Ekkora végkielégítést kap Völner Pál az államtól. 

2021. december 9., 14:44

Szerző:

Az Igazságügyi Minisztériumból való távozásakor nem kevés pénzt kapott Völner Pál, aki kedden lemondott az államtitkári tisztségéről, miután Polt Péter legfőbb ügyész súlyos korrupciós vádak miatt kikérte a mentelmi jogát a parlamenttől.

„A jogszabály szerint háromhavi illetményével megegyező búcsúpénz jár Völnernek, azaz bruttó 3,9 millió forint”

– írja a 24.hu.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Központi Nyomozó Főügyészség folyamatban lévő nyomozása során merült fel a gyanú, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Áder János államfő határozata alapján szerdai hatállyal meg is szűnt a  korrupciós botrányba keveredett fideszes politikus államtitkári megbízatása

Azonban a 24.hu megtudta, Völnernek a végkielégítését abban az esetben sem kell visszafizetnie, ha jogerősen elítélnék. Ezen kívül Völnernek a bent ragadt szabadnapjai után még szabadságmegváltás is járhat.

„Ez nem jár vissza, illetve erre nincsen szabály, mivel államtitkárt még sosem fogtak perbe korrupció miatt, tehát erre nem is gondolt a jogalkotó a végkielégítési szabályozás esetén" – fejtette ki Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. november 29. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)