Nem lesz új campusa a Pázmánynak, túl drágák az ajánlatok

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem nyílt tendere eredménytelen lett.

2022. július 10., 11:38

Szerző:

A projekt a Bródy Sándor utca 15. szám alatti műemléki épület átépítését, a Szentkirályi utca 26. szám alatt létesítendő új campus megépítését foglalja magába – írja a Napi.hu. A beruházás hatókörébe a Szentkirályi utca 28-30. szám alatti oktatási épület is beletartozik.

A Szentkirályi utca 26. szám alatt építendő műemléki környezetben létesítendő új oktatási épület hasznos alapterülete 9 944,6 négyzetméter. A Bródy Sándor utca 15. szám alatt felújítandó-átalakítandó védett műemléki épület, hasznos alapterülete 1 496,1 négyzetméter. A Szentkirályi utca 28-30. szám alatt átalakítandó épület hasznos alapterülete pedig 1 306 négyzetméter.

Az egyetem közleménye szerint a rendelkezésükre álló pénz nem elegendő a szerződés megkötéséhez, még a legkedvezőbb ajánlattevővel sem. A Pázmány nettó 10 milliárd 986 millió forinttal rendelkezik erre a célra. Ezzel szemben a Laki Épületszobrász Zrt. nettó 27 milliárd 256 millió, a Vemév-Szer Építő - és Szerelőipari Kft. nettó 26 milliárd 316 millió, közös ajánlattevőként a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft., a Laterex Építő Zrt., és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nettó 25 milliárd 478 millió forintos ajánlatot tett.

(Kiemelt kép: a KÖZTI Zrt. és a Hamburg C Kft. közös terve a PPKE Campus pályázatára)

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.