Nem fizet a kormány, ha nem engedik fel az autókat a Lánchídra

Ha nem engedik vissza az autókat a Lánchídra, akkor a kormány visszatartja az azért járó 6 milliárd forintos támogatást – jelentette ki Láng Zsolt a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. 

2022. december 16., 17:14

Szerző:

A mai napig nem folyósította a kormány a Lánchíd felújítási támogatását a Fővárosi Önkormányzat számlájára. Mint kiderül, addig ez nem is történik meg, amíg a főváros vezetése nem teljesíti azokat a feltételeket, amelyekről megállapodtak. Az egyik ilyen kikötés, hogy nem korlátozzák a gépjárműforgalmat a felújított Lánchídon – írja az Index.  

A magyar kormány abban állapodott meg a Fővárosi Önkormányzat vezetésével, hogy a Lánchíd teljes körű rekonstrukcióját 6 milliárd forinttal támogatja. Az erről szóló kormányhatározat egyértelmű feltételeket tartalmaz a támogatásért cserébe – közölte a lappal Láng Zsolt, a Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa. Az egyik ilyen feltétel: gépjárműforgalom ezen közúti szakaszon való teljes vagy részleges korlátozása ne haladja meg a 18 hónap időtartamot.

Azzal, hogy a Fővárosi Önkormányzat pénteken úgy nyitja meg a Lánchidat, hogy sem a gyalogosforgalom, sem a gépjárműforgalom nem használható, nem teljesíti a kormányhatározatban foglaltakat.

„Nyomatékosítani szeretnénk, hogy a Lánchíd 6 milliárdos kormányzati támogatásának feltétele a gépjárműforgalom korlátozásának teljes megszüntetése” 

– közölte Láng Zsolt.

(Karácsony Gergely főpolgármester (b), Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes (k), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Láng Zsolt, a Fidesz-frakció vezetője (j) a közgyűlés működési szabályait érintő javaslatról egyeztet a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2020. január 29-én. MTI/Kovács Tamás)

Nehéz volt gyerekek sorsa, valamint a gyerekek nevelése Magyarországon. A nehéz körülmények okai között szerepelnek a korlátozott óvodai férőhelyek, az akadozó egészségügyi ellátás, továbbá az is, hogy megduplázódott a gyermekpornográfia áldozatainak száma.