Nem emeltek még vádat Borkai Zsolt zsarolói ellen

Nem lehet tudni, mi történt.

2021. október 7., 07:07

Szerző:

Néhány napja írtunk róla, hogy a Fővárosi Főügyészség vádat emelt „az ördög ügyvédje” ellen, és bár az ügyészségi közleményben nem nevezték meg, kiderült, hogy Czeglédy Csaba áll a blog mögött – írja az Index.

Az ügyészség szerint „egy ügyvéd foglalkozású férfi egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép- és videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott”.

Az említett társ H. Csaba, akivel Czeglédy Csaba korábban együtt kezelte a „Borkai Zsolt valódi arca” nevű Facebook-oldalt. Az ugytudjuk.hu a Fővárosi Főügyészségtől kérdezett rá, hogy a volt győri polgármesterről készült videóval kapcsolatos zsarolás ügyében történt-e vádemelés. Ők azt válaszolták, hogy „az ügyben vádemelés nem történt, a nyomozás folyamatban van, hét gyanúsított szerepel az eljárásban”.

Az ügyészség a Borkai-ügyet korábban egyben kezelte. Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere és társai már a megjelenése előtt tudtak arról a videófelvételről, amely egy jachton készült egy orgiáról, melyben ők is részt vettek. Az ügyészség szerint Czeglédy Csaba ezeket a felvételeket hozta nyilvánosságra 2019 októberében, függetlenül attól, hogy a videóval közben mások zsarolni próbálták a volt polgármestert.

Miután képbe került „az ördög ügyvédje”, a hatóság idén augusztusban kettéválasztotta az ügyet. Bár „az ördög ügyvédje” ellen vádat emeltek, a zsarolók esetében ez még nem történt meg.

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

 

 

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.