Vádemelés történt a Borkai-botrány kirobbantója ellen, nem tudni, Czeglédyről van-e szó

De még nem értek az ügy végére. Nem tudni, Czeglédy Csaba-e az ügyvéd foglalkozású férfi, akiről szó van. 

2021. október 4., 10:40

Szerző:

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben – írták közleményükben. 
 
A vád szerint egy  „ügyvéd foglalkozású férfi", egy többszörösen büntetett társa segítségével különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videófelvételeket hozott nyilvánosságra az interneten, amivel az érintetteknek jelentős érdeksérelmet okozott. Az ügyvéd vádlott cselekményével 9 személy arcképmását, mint különleges személyes adatát, valamint közülük 6 személy nemi életre vonatkozó különleges személyes adatát kezelte jogosulatlanul, amellyel jelentős érdeksérelmet okozott.

Az „ördög ügyvédjeként" elhíresült ismeretlen személy volt az, aki kirobbantotta Borkai Zsolt, volt fideszes győri polgármester szex-botrányát. A nyomozásba gyanúsítottként Czeglédy Csaba, ügyvéd, DK-s politikus is bekerült, ugyanis a Facebook-oldal hirdetését hozzá kötötték a nyomozók. A közleményben viszont nem említik a DK-s politikus nevét. 

A Fővárosi Főügyészség az ügyvédet és többszörösen büntetett előéletű társát 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, amit ez utóbbi bűnsegédként követett el. A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel a jogász vádlottal szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt megválasztott, de a posztjáról november 8-án délutáni határidővel lemondó polgármester a Győri Közgyűlés alakuló ülésén a városháza dísztermében 2019. november 7-én. Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.