Nem elégedett az ellenzékkel Donáth Anna

A Momentum elnöke a Szabad Európának adott interjút.

2022. január 12., 16:39

Szerző:

Nem elégedett az összellenzéki kampánnyal Donáth Anna.  A Momentum elnöke megerősítette, hogy a DK és a Jobbik lassítja a közös lista felállítását, és azt sem cáfolja, hogy van olyan párt, amelynek aktivistái nem kampányolnak.

Mint mondta, párhuzamos valóságok alakultak ki az elmúlt tizenkét évben. 

A Momentum elnöke a Szabad Európának adott interjút. Úgy fogalmazott, a legfontosabb üzenet az, hogy Magyarország mindannyiunké. „Nem arról kéne hogy szóljon a történet, hogy vannak magyarabbak a magyaroknál vagy egyenlőbbek az egyenlőknél. Hogy aki nem ért egyet a rendszerrel, az hazaáruló, az nem tartozik a nemzethez. A fő üzenet az, hogy egy közösség vagyunk, amit úgy hívnak, hogy nemzet. Senki kezét nem engedhetjük el. Attól nem függhet semmi, hogy valaki hova született, hogy a családja milyen támogatást tud megadni neki, hanem odafigyelünk egymásra. Egy fejlődő ország akkor tud előrelépni, akkor leszünk gazdaságilag sikeresek, ha a nemzet egészére oda tudunk figyelni" mondta Donáth.

Véleménye szerint az egyik legnagyobb probléma, hogy a politikai, a gondolkodó elit ahelyett, hogy ilyen fontos kérdéseken vitatkozna és a közbeszéd részévé tenné, egymás elleni gyűlöletkeltéssel és a megosztottsággal foglalkozik.

„Azt gondolom, hogy a liberális demokrácia intézményközpontúsága megbukott. Ez az, amit a populisták kihasználnak. Személyközpontú politizálás zajlik szerte a világban – amit Orbán Viktor nagyon jól kihasznált, és kiépítette az illiberális államot. Ami nem megoldás, mert ezzel az összes jogállami féket és ellensúlyt kiszedte a rendszerből" - tette hozzá.

(Kiemelt kép: Donáth Anna Fotó: Merész Márton)

 

 

Zivatarveszély miatt két megye több járására másodfokú riasztást adott ki kedd este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban olyan heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, jelentős mennyiségű csapadék, illetve jégeső kísérhet.

A város közösségének bevonásával döntött a pécsi önkormányzat a város új szlogenjéről, amely a következő lesz: Pécs – Mediterrán szerelem – közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata kedden az MTI-vel.