Nem adtak számlát a NAV-elnök futballcsapatának stadionbeli büféiben

2018. április 1., 19:54

Szerző:

Sem a stadionon kívüli vendéglátó egységekben, sem a benti büfékben nem adtak számlát az elfogyasztott ételről és italról szombaton Mezőkövesden, a Tállai András NAV-elnök vezetésével működő futballklub, a Mezőkövesd Zsóry FC Paks elleni otthoni mérkőzése alatt – leplezte le egy erről szóló videóban a 24.hu. A portál újságírói által rögzített felvétel tanúsága szerint a nézőtéri büfében mélg csak ahhoz sem vették a fáradságot, hogy a NAV-hoz bekötött pénztárgépet bekapcsolják. Egy helyi futballrajongó közlése szerint jellemző is, hogy a Mezőkövesd Zsóry FC otthoni mérkőzésein kijátsszák a hatósági előírásokat, ő legalábbis még soha nem kapott számlát azután, hogy vásárolt.

Fotó: MTI/Vajda János

Ez egyébként az a Mezőkövesd Zsóry FC, amelyről először a 168 Óra írta meg egy háromszeres cikksorozat második fejezeteként,  hogyan támogatják a választókerületnek jutó állami és EU-s forrásokból. Bemutattuk azt is, hogy az ügyvezetője, Bocsi Annának Tállai András jobbkezeként milyen mélyreható befolyása van a helyi közéletben.  

A NAV elnökét egyébként korábban sem zavarta túlságosan, hogy mi történik Magyarország Mezőkövesd körüli szerencsétlenebbik felén. Nemrég önhatalmúlag azt is sikerült elintéznie, hogy a szűk pátriájának számító városban – ahol 2002 és 2010 között polgármester volt – a MOL csökkentse a benzin és a gázolaj árát. Mindezt úgy, hogy az árat mindenhol máshol emelték.