Negyven napig névtelenül is szét lehet cincálni Balogot oktatásügyben

2018. január 23., 12:08

Szerző:

Magyarország oktatási rendszerének problémáinak megoldását szeretné elősegíteni a Gyémánt Alapítvány kezdeményezése, melyet hétfőn indítottak el.

A  „Mondd el a véleményed!” című kampány 40 napig tart, ezalatt tölthetik ki névtelenül a közoktatásban tanuló diákok és hallgatók azt az internetes kérdőívet, melynek segítségével véleményeket és megoldási javaslatokat várnak a rendszer jelenlegi állapotával kapcsolatban.

A közvélemény-kutatás eredményét lezárulta és kiértékelése után publikálják, és azt ígérik, Balog Zoltán miniszternek is eljuttatják.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.