„Ne cseszegesd Sargentinit!” – magyarul üzentek a holland szatirikus tévéműsorból az Orbán-kormánynak

2018. október 15., 09:19

Szerző:

Hollandiában is téma lett az Orbán-kormány Sargentini-ellenes kampánya. Egy szatirikus televízió műsorban legalábbis alaposan kifigurázták a Judith Sargentini holland zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselőt démonizáló magyar kormányzati kampányt. Az uniós képviselő nevét viseli a jelentés, amelyet Orbán Viktor hazugsággyűjteményként igyekszik bemutatni a magyar és az európai közvéleménynek, s azzal vádol, hogy kizárólag a kabinet migrációs politikája miatti bosszú miatt íródott, miközben az a magyarországi jogállamiság helyzetét taglalja

A kampány olyannyira nonszensz, hogy minderről nem maradhatott le Arjen Henrik Lubach holland komikus, televíziós előadó sem. Az ő műsora a Zondag, a heti hírszatíra-televíziós show, amely külön blokkot szentelt a Sargentini-ügynek.

A riport végigveszi az Orbán-kormány kommunikációját, s az egyre romló európai megítélését, természetesen alaposan kifigurázva az eseményeket, valamint az arra adott magyar diplomáciai reakciókat. Külön szólnak az Orbán-kormány Sargentini-ellenes kampányáról, valamint arról, hogy minderre akár 6 milliárd forintot is szentelhet a kabinet – a magyar és az európai adófizetők pénzéből.

Ezután magyarul is üzennek Orbánnak – persze sokkal olcsóbb klipet készítve, mint a kormányzati milliárdos kampány.

A videó fő üzenetei:

  • „Ne cseszegesd Sargeninit!
  • „Ugorj le az Orbán-vonatról, amely a semmiből a semmibe tart!”
  • „Az EU nemcsak a pénzről szól!”
  • „Nem lehetsz az EU tagja, ha elpusztítod a saját demokráciádat!”
  • „Egy másodpercnyi Sargentini több igazságot tartalmaz, mint két hónapnyi Hír Tv!”

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.