Navracsics Tibort egyéni jelöltként indíthatja a Fidesz a 2022-es választásokon

A körzetben a 2015-ös időközin a Jobbik nyert, 2018-ban viszont a Fidesz visszavette a területet. Nagy harc lesz jövő áprilisban.

2021. június 3., 16:07

Szerző:

Előrehaladott tárgyalások folynak arról a Fideszben, hogy jelöltcsere legyen a Veszprém megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületben. A párt a jelenlegi országgyűlési képviselő, Fenyvesi Zoltán helyett Navracsics Tibort, az Orbán-kormány korábbi közigazgatási, majd külügyminisztere indítaná a Tapolcát, Ajkát és Sümeget is magában foglaló körzetben – írja a 24.hu.

Navracsics egy másik Veszprém megyei körzetben, a megyeszékhelyen többször indult egyéni jelöltként, és 2006-ban ugyan veszített, 2010-ben és 2014-ben viszont győzni tudott. Hét évvel ezelőtt azonban Navracsics az Európai Bizottság magyar tagja lett a kormány jóvoltából kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosként. A tapolcai körzet izgalmas harcot hozhat, ugyanis míg a 2015-ös időközi választáson a Jobbik tudott itt diadalmaskodni, 2018-ban  a Fidesz visszaszerezte azt.  

A portál felkereste Navracsics Tibort is, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a több forrásból származó értesülést. Helyi források szerint már a jelölés előkészítésével függ össze az is, hogy Navracsics az elmúlt hetekben végigjárta a választókerület főbb településeit, és egyeztetett a helyi vezetőkkel.

(Kiemelt kép: MTI | Vasvári Tamás)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.