Tárcát kap Lázár és Navracsics

Orbán Viktor közösségi oldalán egy fotót osztott meg „alakulunk” címmel, amelyen többek között Lázár János és Navracsics Tibor is látható.

2022. május 11., 13:15

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán megbeszélést folytatott politikusokkal a kormányalakításról a Karmelita kolostorban – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt – ismertette a sajtófőnök.

A miniszterelnök egy fotót is posztolt a közösségi oldalán, amelyen Lázár János és Navracsics Tibor is szerepel. Mivel kormányalakításról van szó, ezért nagyvalószínűséggel mindketten miniszteri posztot kaphatnak. A beszélgetésről két fontos szereplő lemaradt: Szijjártó Péter és Varga Mihály, de mindketten külföldön tartózkodnak.

A HVG információi szerint Rogán Antal, Pintér Sándor, Gulyás Gergely, Varga Mihály, valamint Palkovics László továbbra is miniszteri pozícióban maradnak. Búcsúzni kényszerül viszont a kormánytól Kásler Miklós, Süli János, Mager Andrea, Benkő Tibor.

Új szereplő Nagy Márton és Csák János. Csák londoni nagykövet volt, 1999-2000 között a MOL csoport igazgatója, 1997 és 2001 között a T-Mobile Magyarország elnöke volt egyaránt. Nagy Márton 2015–2017 között a Budapesti Értéktőzsde elnöke, 2015-től 2020 májusáig pedig a Magyar Nemzeti Bank alelnöke volt. 2020 júniusától miniszterelnöki megbízott a negyedik Orbán-kormány Miniszterelnökségén.