Fekete fóliába csomagolták a nagybajomi szovjet emlékművet

A Somogy megyei Nagybajomban Keresztény Zoltán aktivista becsomagolta azt a szovjet emlékművet, amit a Gazprom támogatásával újítottak fel, és az utóbbi héten adtak át.

2023. szeptember 3., 13:24

Szerző:

„A Gazprom pénzéből frissen felújított, nagybajomi szovjet emlékművet is fekete lepellel takartuk le. Mégpedig azért, mert a közelmúltban Oroszország többször is megsértette Magyarország szuverenitását. De a Putyin érdekeit védő, hazánkban állomásozó kormány tagjai erről nem akarnak vitát nyitni. Ezért ezzel az akcióval mi megnyitjuk a vitát és követeljük, hogy az orosz elnök haladéktalanul zúzassa be az összes 1956-ról szóló, hazug történelemkönyvet. És azt is követeljük, hogy Putyin elvtárs vonja vissza azt a kijelentését, hogy Magyarország az 1997-es NATO határok mögé vonuljon vissza: azaz adja fel NATO tagságát” – idézi az aktivistát a 444.

(Kiemelt képünk forrása: Keresztény Zoltán Facebook-oldala)

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.