Nagy lezárások lesznek péntektől Budapesten

A 3-as metró felújítása miatt.

2022. április 20., 14:40

Szerző:

A 3-as metróvonal felújítása miatt péntektől jövő szerdáig sávlezárásokra kell készülni a Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából érkezőknek a Váci úti kereszteződésnél, közölte a BKV szerdán az MTI-vel.

A társaság közleményében emlékeztetett arra, hogy május 13-ig több ütemben, a Váci út-Petneházy utca, Váci út-Róbert Károly körút és Üllői út-Szentkirályi utca csomópontokban útszűkületek, időszakos sávlezárások és forgalomterelések lesznek, mert a metró felszíni autóbuszos pótlásához szükséges infrastruktúrát építik ki. 

Mint írták, április 22. és 27. között a Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából érkezőknek a Váci úti kereszteződésnél egy-egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a szélső, egyenesen haladó sáv forgalma. Ugyancsak április 27-ig csak egy sáv lesz járható a Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból.  A BKV közölte, a Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlást a Göncz Árpád városközpont-Kálvin tér útvonalra helyezik át.

(Kiemelt kép: M3-as metróvonal felújítás alatt Fotó: Dimény András)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.