Nagy Blanka Kövér Lászlónak: A maguk ideje lejárt, hagyjanak fel a politikával

2019. október 24., 15:06

Szerző:

Nyílt levélben válaszolt Nagy Blanka Kövér Lászlónak azután, hogy az Országgyűlés elnöke egy október 22-i előadásában azt mondta, a kiskunhalasi diáklányt, a Momentum Mozgalom politikusát „a középiskolából rángatták ki, hogy hülyét csináljanak belőle”. A levelet Nagy Blanka a hvg,hu-nak küldte el, azt írja benne, hogy a történelem folyamán volt már alkalom, amikor a diákok úgy érezték, óra helyett ki kell menniük az utcára. Így volt ez 1956-ban és akkor is – utalt a Fideszre –, amikor „pár srác az egyetemről felszólalt az akkori elnyomó rezsim ellen, és mert nemet mondani, merte azt mondani, hogy »térdre, csuhások«”. (Nem világos, hogy Nagy Blanka melyik elnyomó rezsimre gondol, a „térdre, csuhások” fordulattal a fideszesek a KDNP-s parlamenti képviselőket gúnyolták az Országgyűlésben nem a rendszerváltás előtt, hanem az MDF a KDNP és az FKgP alkotta Antall-kormány alatt – a szerk.) A diáklány mindenesetre azt állítja, hogy ma már ezek felszólaló egyetemisták azok, akik ellen neki és a kortársainak fel kell lépniük, mert megkeserítik a jövőjüket, lopnak, csalnak, hazudnak és kizárják a fiatalokat azokból a döntésekből, amelyek őket érintik.

„Maguk már semmi olyan értéket nem képviselnek, ami elméletileg a Fidesz. Se nem fiatalok, se nem demokraták, se nem keresztények, és még csak véletlenül sem konzervatívok. Maguk egyszerű, öltöny-nyakkendős csalók, akik azt hiszik, hogy övék a világ. De nem”

– hangzik a levél. Nagy Blanka szerint őt 19 évesen jobban érdekli az emberek jövője, az emberek jóléte, mint Kövér László generációját 50 felett, szóval stílusosan csak annyit üzenne, álljanak hátrébb eggyel, és hagyjanak fel a politikával.

„A maguk ideje lejárt. Az én generációm uszítások helyett párbeszédet akar, civakodás helyett érveket, korrupció helyett tisztességet, és hazugságok helyett pedig igazságot. Én ezen szeretnék dolgozni”

– vonja le a következtetést a diáklány.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.