Nagy bejelentésre készül a Ryanair vezérigazgatója

A Ryanair vezérigazgatója korábban heves különháborút folytatott a magyar kormánnyal az ágazatot érintő különadók miatt.

2022. szeptember 13., 07:41

Szerző:

 

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója kedden nagy bejelentésre készül.

Nem valószínű, hogy kivonulnának

Az üzletember, a légitársaságokra kivetett magyar különadó miatt a nyáron heves szóváltásokba keveredett a magyar kormánnyal. A Ryanair az elmúlt hetekben Belgiumban, Horvátországban és Görögországban is jelentős járatritkítást jelentett be.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint kicsi az esélye, hogy a cég teljesen kivonuljon a magyar piacról, de egy járatritkítás nem lenne meglepő.

(Kiemelt kép: A Ryanair, egy írországi központú diszkont légitársaság egyik Boeing 737-8AS típusú utasszállító repülőgépe fölemelkedett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 31L jelű (Ferihegyi 1-es) kifutópályájáról. Balra távolabb a HungaroControll repülőtéri irányítótornya, ahonnan az érkező és induló repülőgépek, valamint a reptéri kiszolgáló járművek mozgását koordinálják. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.