Nagy Bandó élő adásban állította, hogy Orbán feleségét a kecskeméti kórházban ápolják, ha a férje összeveri

2017. december 20., 15:06

Szerző:

A humorista  – írja a 444 – kedd este az ATV-n az Egyenes beszéd című műsorban azt állította, hogy a kecskeméti kórházban egy dolgozó azt mondta neki, hogy Orbán Viktor feleségét mindig ott ápolják, amikor a miniszterelnök összeveri. A műsorvezető Rónai Egon ekkor félbeszakította azzal, hogy ez egy igen régi mendemonda, mire a humorista így válaszolt: – Nem magyar mondás az is, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél?

Nagy Bandó András
Fotó: bando.hu

Az ATV törölte honlapjáról a beszélgetést, és az alábbi nyilatkozatot tették közzé: „Az ATV mindig és minden helyzetben tiszteletben tartja mások személyiségi jogait. Nagy Bandó András tényállításai súlyosan sértették egy politikus magánéletét és személyiségi jogait, ezért nem tesszük közzé a videót. Ez a lépés a csatorna saját döntése.”

Az esettel kapcsolatban Rónai Egon a saját Facebook-oldalán az alábbi üzenetet posztolta: „Tegnap este az Egyenes beszédben Nagy-Bandó András volt az egyik vendégem. A népszerű író-humorista egy politikus magánéletére és egészségi állapotára tett súlyos megjegyzéseket. Ahogy rögtön az adásban is jeleztem, hogy ezzel nem értek egyet, ezúton is hangsúlyosan kijelentem, hogy ettől a konkrét esettől és minden hasonlótól határozottan elhatárolódom. A fantázia lehet egy alkotó ember munkaeszköze, de személyiségi jogokat sértő mondatok nem lehetnek egy beszélgetés tárgyai. Ennek megítéléséhez annyit, hogy éppen ez a szemlélet az egyik értéke az ATV-nek, és ezt én magam is óvni szeretném. Megköszönöm, ha mértékletes kommentárok érkeznek csupán.”