Közeleg a tél – Mutatjuk mikor fog újra havazni

Napról-napra hidegebb lesz, csütörtökre megérkezhet a hó, amely ezúttal már meg is marad. Mégis lesz idén tél?

2023. január 24., 08:23

Szerző:

Hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk. A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet. A délnyugati harmadban kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg.

A legmagasabb nappal hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz. Késő estére általában -2 és +3 fok közé hűl le a levegő 

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzése

Az Időkép szerint Dunántúlon ugyan nem volt ennyire meleg, de ott is egész nap olvadt a hétvégén lehullott hó, sajnos kérész életű volt a télies idő. Kedden még marad az enyheség, szerdától viszont kelet-északkelet felől újra hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, szerdára már néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, borongós idő körvonalazódik elszórtan várható eső, havas eső, a magasabb pontokon kisebb havazás.

12:07

Egy lengyel rendszámú Ford Galaxyban próbált meglépni a szegedi Hunyadi Mátyás rakparton egy moldáv embercsempész, sarkában négy szirénázó rendőrautóval. Az izgalmas jelenetet egy járókelő  rögzítette.

11:13

Lázár János építési és közlekedési miniszter az NKK által összeállított és kiértékelt, Budapestet és agglomerációját érintő mintegy nyolcvan beruházásból mindössze nyolcat engedett tovább. Az idő előtti megszakítás nem csak azért fájhat a budapestieknek, mert nem épülnek meg, hanem ezért is, mert a befejezett tervezés nélkül beláthatatlanná válik, mikor fog megvalósulni a fejlesztés. 

Az Eötvös József Gimnázium szervezésében megrendezett tiltakozáshoz még hét másik oktatási intézményből csatlakoztak diákok az Astorián, péntek reggel. Céljuk az volt, hogy kiálljanak az országos sztrájkban részt vevő tanárok mellett, és megmutassák Budapestnek, az országnak, hogy még mindig itt vannak, és még mindig nem történtek meg azok a változások az oktatásban, amiért már egy éve tartanak a demonstrációk.