Közeleg a tél – Mutatjuk mikor fog újra havazni

Napról-napra hidegebb lesz, csütörtökre megérkezhet a hó, amely ezúttal már meg is marad. Mégis lesz idén tél?

2023. január 24., 08:23

Szerző:

Hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk. A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet. A délnyugati harmadban kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg.

A legmagasabb nappal hőmérséklet többnyire 7 és 11 fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz. Késő estére általában -2 és +3 fok közé hűl le a levegő 

– írja az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzése

Az Időkép szerint Dunántúlon ugyan nem volt ennyire meleg, de ott is egész nap olvadt a hétvégén lehullott hó, sajnos kérész életű volt a télies idő. Kedden még marad az enyheség, szerdától viszont kelet-északkelet felől újra hidegebb légtömegek áramlanak fölénk, szerdára már néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, borongós idő körvonalazódik elszórtan várható eső, havas eső, a magasabb pontokon kisebb havazás.