Mutatjuk, hány forint egy dollár, fontos dolgot jelez előre

Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

2024. március 4., 07:44

Szerző:

Erősödött és egyngült is a forint. Az euró jegyzése hétfőn reggel hét órakor 393,99 forintra emelkedett, péntek esti 393,69 forintról, ugyanakkor a dolláré 363,67 forintról 363,25 forintra gyengült. A svájci frank 411,29 forintra drágult a péntek esti 411,03 forintról. 

Az euró jegyzése 1,0845 dollárra erősödött a péntek esti 1,0837 dollárról.

Mint arról korábban beszámoltunk: pénteken gyengült a forint árfolyam a a péntek reggeli jegyzéséhez képest és a hetet is gyengébben fejezte be a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon. Mindez egyátalán nem jó hír, 

a forint dollárral szembeni gyengülése ugyanis üzemanyag ár emelkedést hozhat a héten. A dollárt 363 forint felett jegyezték a hét végén (a múlt hét elején még 359 forint volt).

(Kiemelt képünk illusztráció. Pénzváltó árfolyamai 2022. március 8-án, Budapesten az Erzsébet körút. Fotó: Dimény András)

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárást egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.