Talpra magyar – mutatjuk kik mondanak beszédet március 15-én

Orbán Viktor és Karácsony Gergely is beszédet mond, Magyar Péter szintén beszéddel készül és zászlóbontást ígér. Mutatjuk a március 15-i programokat. 

2024. március 14., 16:16

Szerző:

Többévnyi kihagyás után március 15-én ismét Budapesten mond beszédet Orbán Viktor. A választások előtt, 2022-ben a Kossuth téren beszélt nyilvánosan a fővárosban a miniszterelnök legutóbb, azóta viszont csak vidéken tartott nyilvános megemlékezéseket. Budapesten Karácsony Gergely is beszédet mond, Magyar Péter szintén beszéddel készül és zászlóbontást ígér; a Mi Hazánk a szokásos módon a Pilvax közben gyülekezik majd; továbbá számos párt tart még kisebb sajtóeseményeket, megemlékezéseket. 

A kormány sms-ben toborozza a közönséget Orbán Viktor március 15-i beszédére 

A szöveges üzenet azt írja: „találkozzunk március 15-én, pénteken, 10.30-kor Budapesten, a Nemzeti Múzeum előtt! Beszédet mond Orbán Viktor. Add tovább! Fidesz”. Emellett volt olyan is, aki az üzenet után telefonhívást is kapott, ahol automatikus hang mondta el nagyjából ugyanezt a meghívószöveget a kormányfő beszédére – írja az Index.

Az ellenzék szanaszét 

Karácsony Gergely főpolgármester pénteken 17 órától a Szabad sajtó útra hívott össze nagygyűlést. A Facebook esemény leírása szerint „azok lesznek a színpadon, akik kiállnak az elveikért. A diákok, akik szabad városért, szabad levegőért és szabad oktatásért küzdenek. Ádám Zoltán, aki nem engedett a milliárdos NER-elitnek, ezért az állásával fizetett. Julia Navalnija, Alekszej Navalnij özvegye, annak az embernek, aki az életével fizetett az elveiért. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, aki Budapest értékeit és elveit védi”. A Demokratikus Koalíció és az MSZP a „Budapest Köztársaság - március 15-i nagygyűlésén” vesz részt.

Magyar Péter március 15-én 15:00 órára az Andrássy útra, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Operaház közötti részre szervez demonstrációt. Magyar Péter sms-t küldött a március 15-i rendezvénye kapcsán Rogán Antalnak és Kubatov Gábornak, melyben arra kéri őket, hogy „ne próbáljátok se a szolgálatok útján, se szervezett huligánok segítségével megzavarni vagy provokálni a több tízezer ünneplő honfitársunkat!”  

13 órakor a Momentum. II. Nagytétényi Forradalmi Piknik néven rendez ünnepséget a Momentum, lesznek ünnepi beszédek is a sok családi program (lovaglás, ugrálóvár, pecsétkészítő workshop, csak hogy néhányat említsünk) és koncert közepette, bár azt egyelőre nem tudni, kik beszélnek majd. 14 órakor a Kétfarkú Kutyapárt elfoglalja a Szabadság hidat, ahol beszédekkel és zenés programokkal várják az érdeklődőket. 15 órától a Mi Hazánk mozgalom tart ünnepi rendezvényt a Pilvax közben. Az LMP- Magyarország Zöld Pártja arra készül, hogy március 15-e a pártpolitika helyett az ünnepről szóljon – írja a 444.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dimény András)

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.