Papp Dániel, az MTVA hírhamisító vezére mentegeti az antiszemita megnyilvánulásairól elhíresült új rádióigazgatót

2020. január 30., 18:23

Szerző:

Alaptalannak nevezte a Kossuth Rádió csatornaigazgatójává kinevezett Siklósi Beatrixot érő vádakat a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének (NÜB) írt levelében.

Siklósi Beatrix kinevezése ellen több zsidó szervezet, köztük a NÜB is tiltakozott nyílt levélben, kifogásolva, hogy nem elég elfogulatlan és antiszemita tartalmakat terjeszt.

 

Papp Dániel a szervezetnek írt levelében közölte, mélyen egyetért a szervezettel abban, hogy az antiszemitizmusnak még csak megtűrt helye sem lehet a közéletben; a közszolgálati médiában és a kereskedelmi csatornákon is a leghatározottabban fel kell lépni ellene.

– Magyarországon ebben közmegegyezés van, ezért is alakulhatott ki hazánkban a polgárok és a történelmi egyházak között együttműködés. Biztosíthatom Önöket arról, hogy a közmédia is ezen elvek mentén marad

– írta levelében a vezérigazgató.

Papp Dániel hozzátette, miután ebben egyetértés van, váratlanul érte a nyílt levél, „amelyet több szervezet jegyzett, és amely az egyik legkiválóbb munkatársunkat érinti”.

– Különösen azért, mert a Siklósi Beatrix által korábban vezetett M5 kulturális csatorna műsorában, többek között maga Köves Slomó vezető rabbi is tiszteletét tette, nem említve semmilyen kifogást, problémát Siklósi Beatrix személyével kapcsolatban – jegyezte meg a vezérigazgató.

Azt Papp Dániel nem említette, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is fenntartásait fejezte ki Siklósi kinevezésével kapcsolatban a Neokohnnak adott interjújában, de lehetőséget kínált arra, hogy Siklósi tisztázza magát az antiszemitizmus vádja alól.

– Ha valósak Siklósi Beatrix korábbi antiszemita és rasszista megnyilvánulásaival kapcsolatos sajtóhírek, akkor minden kétséget kizáróan elfogadhatatlan, hogy a közrádiót vezesse. Ezt a kérdést csak a Médiatanács, vagy a nyilvánosság eszközét felhasználva maga Siklósi tudja tisztázni

– állapította meg a rabbi.

Papp az MTI-nek írt közleményében felidézte, Siklósi Beatrix a kultúra területén végzett magas szintű szakmai munkája mellett az elmúlt több mint 30 év alatt „a köz szolgálatának számos területén alkotott maradandót”, a közmédia jótékonysági akcióját vezetve munkája évről évre számos alapítvány működését segíti.

Az MTVA igazgatója hangsúlyozta, minden vád, amely Siklósi Beatrixot az utóbbi időben a sajtóban érte, alaptalan és elfogadhatatlan.

– A közmédia műsorai továbbra is nemre, fajra és felekezethez való tartozásra tekintet nélkül fogják szolgálni miden embertársunk érdekét. Ameddig én irányítom ezt az intézményt, ezen elvek betartását garantálom

– zárta levelét Papp Dániel.

Siklósi Beatrix botrányos körülmények közt távozott 2004-ben a köztévétől, miután meghívta az Éjjeli menedék című műsorba David Irving közismerten zsidógyűlölő történészt. Később is számos meghökkentő kijelentést tett, például egy ízben a köztünk élő „antimagyarokról”, és a velük szembeni „nemzeti önvédelem” szükségességéről beszélt.

A Zsidó Közösségi Fórum tagjaként többek között a Holokauszt Emlékközpont, a Lauder Javne Iskola, a Haver Alapítvány, a Bálint Ház és Az Élet Menete Alapítvány is csatlakozott ahhoz a nyílt levélhez, amelyben Siklósi felmentését kérik az MTVA vezérigazgatójától.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.