Kiakadt az MSZP: húsz napja terel a kormány a Pegasus-ügyben

A párt szerint a kormány csak a tereléssel foglalkozik. 

2021. augusztus 8., 16:36

Szerző:

A Fidesz-KDNP már huszadik napja nem ad világos választ arra a Magyar Szocialista Párt (MSZP) szerint, hogy a Pegasus eszközt bevetették-e a magyar állampolgárok ellen, és ha igen, milyen okkal tették. Az MSZP vasárnapi Facebook-posztjában fakadt ki, miután hiába próbálják az ellenzéki pártokkal közösen kicsikarni a választ a magyar kormánytól.

A párt szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy mi történik Magyarországon, de ehelyett a kormány részéről „nem megy más, csak a hazugság, a terelés, az egymásra mutogatás” A kormányváltásra utalva azt írták: „az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjei és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt együtt elkötelezettek abban, hogy 2022 után Magyarország egy olyan európai, élhető és demokratikus ország lesz, ahol a kormány lépései mindenki számára megfelelő módon lesznek átláthatók”.

Korábban írtunk róla, hogy július végén kirobbant, Pegasus-ügy néven ismertté vált lehallgatási botrány, amelynek nyomán az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága rendkívüli ülést hívott össze, ahol megjelent Pintér Sándor belügyminiszter, viszont a Fidesz többi tagja nem, így nem kellett válaszolnia az ellenzék által pedzegetett kérdésre.  A Momentum Mozgalom ezután tüntetést szervezett a Fidesz-székházhoz, ahova rengetegen, köztük a teljes ellenzéki összefogás is elment, a kormány lemondását követelve. 

(Kiemelt kép:A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 16-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.