MSZP: A kormány azonnal függessze fel az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt

Bangóné Borbély Ildikó szerint vissza kell állítani a dolgozók közalkalmazotti státuszát, és lehetővé tenni a több ezer távozott egészségügyi dolgozó minél gyorsabb visszatérését.

2021. március 28., 14:16

Szerző:

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegyen lépéseket az új szolgálati jogviszony miatt távozó több ezer egészségügyi dolgozó minél gyorsabb visszatéréséért – mondta a párt országgyűlési képviselője a Facebookon közvetített vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta, a kabinetnek nem tagadnia, hanem kezelnie kellene, hogy kapacitásproblémákat okozott az új egészségügyi jogviszony bevezetése, mivel ezen emberéletek múlnak – írja az MTI. Kiemelte: a kormány állításával ellentétben nem álhírek az emiatt kialakult problémák, amit az is bizonyít, hogy a kabinet rendeletben tette lehetővé a háziorvosok kórházakba történő berendelését, valamint egészségügyi önkéntesek toborzásába is kezdett.

Az MSZP ezért felszólítja a kormányt, hogy azonnal függessze fel az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt, és állítsa vissza a közalkalmazotti foglalkoztatást, valamint haladéktalanul emelje meg minden egészségügyi és egészségügyben dolgozó juttatását – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.

(Kiemelt kép: MTI | Soós Lajos)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.